Πριν λίγες μέρες γύρισες σπίτι από το νοσοκομείο. Είσαι εξουθενωμένη, νιώθεις ότι δεν έχεις κοιμηθεί για χρόνια. Από την άλλη, νιώθεις ότι έχεις να βγείς από το σπίτι για χρόνια, διότι τα ψώνια για το σπίτι τα κάνει η μητέρα σου, ενώ τα ρούχα από το πληντύριο τα απλώνει έξω η πεθερά σου, η οποία σου μαγειρεύει επίσης. Της λές μια στο τόσο ενα «άστο, θα το κάνω εγώ αυτό», αλλά δεν ακούει κουβέντα, κι έτσι «παραδίνεσαι» και περιμένεις με ανυπομονησία το επόμενο τάισμα του μωρού.

Έλα όμως, που το μωρό θέλει σίγουρα άλλο ένα δίωρο ύπνου, βλέπεις, το βράδυ, σας έκανε «ναζάκια» και ήθελε όλη την ώρα αγκαλίτσες. Εκεί που ηρεμούσε, πήγαινες να το βάλεις στη κούνια, και μόλις ακουμπούσε η πλατούλα του το στρωματάκι, ξεκίναγε η γνωστή τσιρίδα. 

Εκεί που κάθεσαι, λοιπόν, αναρωτιέσαι, «τι μου επιτρέπεται να κάνω τώρα που κοιμάται το μωρό»; Η απάντηση είναι απλή : ο,τιδήποτε σε κάνει να αισθάνεσαι πιο «ο εαυτός σου».

Νιώθεις ότι οι γύρω σου σου συμπεριφέρονται λές και είσαι ασθενής; Όχι, μην το δεκτείς! Μόλις έφερες στον κόσμο έναν καινούριο άνθρωπο, είδες για πόσα είναι ικανό το σώμα σου, και, κυρίως, εσύ η ίδια; Την ώρα που κοιμάται το μωρό σου, λοιπόν, κάνε κάτι για σένα! Είτε αυτό είναι να αναπληρώσεις ύπνο, είτε να δοκιμάσεις μια καινούρια συνταγή του Άκη, είτε να δεις την αγαπημένη σου σειρά, να διαβάσεις, να κάνεις βιντεοκλήση με μια φίλη σου, ή, το πιο απλό, να κάνεις ενα ντουζ, να περιποιηθείς τα νύχια σου, να κάνεις μια μάσκα προσώπου. Από την άλλη, αν είσαι τυχερή και έχεις κάποιο άτομο να προσέχει το μικρό, μπορείς να πας εσύ μια βόλτα μέχρι το φούρνο της γειτονιάς, αντί να πάει άλλος, μπορείς να πας για ένα γρήγορο περπάτημα να ξαναβρείς τη φόρμα σου (ασε τη δικαιολογία του θηλασμού που καίει θερμίδες, χρειάζεται και λίγη γυμναστική!), μπορείς εσύ η ίδια να απλώσεις τα ρούχα, και, γενικά να κάνεις απλές δουλειές του σπιτιού. 

Όλα μπορείς να τα κάνεις σαν καινούρια μαμά, πάντα με μέτρο. Για παράδειγμα, αν γέννησες πρόσφατα με καισαρική, τότε όχι, καλό θα ήταν να μην απλώσεις τα ρούχα εσύ, ή, να ρίξεις ένα γρήγορο σφουγγάρισμα στο σπίτι. Ή, αν σε πονάνε τα ράμματα της περινεοτομής, καλύτερα να μην ξεκινήσεις ακόμα τις βόλτες με το ποδήλατο. Και, εννοείται, αν έχεις ιατρικές οδηγίες να μην κάνεις ορισμένες δραστηριότητες, πρέπει να της ακολουθήσεις. 

Η ψυχολογία είναι το παν σε αυτή τη περίοδο, είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις ήρεμη και ευτυχισμένη, για να μπορείς να ανταπεξέλθεις στην περίεργη αυτή καθημερινότητα. Ένα απλό λούσιμο μαλλιών μπορεί να σε αναζωογονοποιήσει εντελώς, ένας 15λεπτος ύπνος μπορεί να σου δώσει ενέργεια που πίστευες ότι δεν είχες μέσα σου! 

Την ώρα που κοιμάται το μωρό, λοιπόν, κάνε κάτι για σένα! Δεν είσαι ασθενής, είσαι supermom!