Τα μαθήματα παραδίδονται από τη Μαία και πιστοποιημένη δασκάλα του KG Hypnobirthing , Ιωάννα Σαρακηνού, ή απλά, Γιάννα.  Έχει εμπειρία πάνω από 4 χρόνια στον μητρικό θηλασμό και στον τοκετό, και τα στοιχεία που σας δίνει είναι όλα evidence based. Οι συνεδρίες γίνονται είτε στο χώρο σας είτε διαδικτυακά, οπότε έχετε απόλυτη ελευθερία επιλογής χρόνου και χώρου διεξαγωγής τους. Οι συνεδρίες δεν έχουν αυστηρό χαρακτήρα, και μέσω πολλώς παραδειγμάτων και «αναλογιών», η Γιάννα προσπαθεί να κάνει τις συνεδρίες ενδιαφέρουσες και, διασκεδαστικές.

Οι συνεδρίες μπορούν να γίνουν είτε στο χώρο σας (αν μένετε στην Κέρκυρα), ειτε διαδικτακά. Για την απλή προετοιμασία τοκετού χρειάζονται 2 με 3 συνεδρίες, που κρατάνε το πολύ 2 ώρες η καθεμία, γιατί είναι σημαντικό να αποφευχθεί η υπερβολική πληροφορία. Για το Hypnobirthing χρειάζονται 5 με 6 συνεδρίες, πάλι γυρω στις 2 ώρες, γιατί είναι σημαντικό να ολοληρωθεί πλήρως όλη η ύλη για να «δουλέψει» το Hypnobirthing.

To Hypnobirthing είναι μια μέθοδος προετοιμασίας τοκετού, που βασίζεται στις αρχές της ύπνωσης. Σας δίνονται πολλά εργαλεία χαλάρωσης, τα οποία σκοπός είναι να τα εξασκήσετε όσο πιο νωρίς γίνεται στην εγκυμοσύνη, έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα του τοκετού να είστε ήρεμες, χαλαρές και έτοιμες για έναν τοκετό χωρίς, φόβο, ανεξάρτητα από το είδος του. Είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεστε ενδυναμωμένες και θετικές για την εμπειρία τοκετού σας και να μπορείτε να παίρνετε από μόνες σας όλες τις αποφάσεις που αφορούν στον τοκετό σας. Εκτός από εργαλεία χαλάρωσης, διδάσκεται και η φυσιολογική διαδικασία τοκετού και καισαρικής τομής, και, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, όλα βασισμένα σε ερευνητικά δεδομένα και στοιχεία.

Φυσικά. Τα μαθήματα Hypnobirthing είναι για όλα τα είδη τοκετού, γιατί σκοπός είναι να είστε χαλαρές κατά την εγκυμοσύνη, στον τοκετό, και να ειναι αυτός μια απόλυτα ενδυναμωτική εμπειρία για εσάς ανεξάρτητα από τη μορφή που θα πάρει.

Για την προετοιμασία τοκετού θα σας δοθεί ένα PDF με όλα αυτά που θα συζητήσουμε, για να μπορείτε να το κοιτάξετε ανά πάσα στιγμή, ακομα και στον τοκετό, και, άλλα χρήσιμα έγγραφα όπως λίστα μαιευτηρίου.

Για τα μαθήματα Hypnobirthing σας δίνεται το The Hypnobirthing Book σε ηλεκτρονική μορφή (στα αγγλικά), ηχογραφημένες χαλαρώσεις (στα αγγλικά), όλες οι ηχογραφημένες χαλαρώσεις μεταφρασμένες στα ελληνικά, διάφορα σενάρια μεταφρασμένα στα ελληνικά), και, ένας οδηγός γονέων για τα μαθήματα KG Hypnobirthing (μεταφρασμένο).

Ο θηλασμός ναι μεν είναι το πιο φυσικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για το μωρό μας, αλλά είναι κάτι το οποίο συνήθως χρειάζεται εκπαίδευση στις μέρες μας για να μπορεί να γίνει σωστά και ομαλά. Στα μαθήματα θηλασμού συζητάμε τα πάντα για το θηλασμό από ανατομία μέχρι και πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν και πως μπορεί η γυναίκα να τα αντιμετωπίσει.

Οι συνεδρίες θηλασμού γίνονται στο χώρο σας ή διαδικτυακά. Συνήθως χρειάζονται 2-3 συνεδρίες, περίπου 2 ώρες η καθεμία για να αποφευχθεί η υπερβολική πληροφορία.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας παρέχουμε την απαραίτητη υποστήριξη σε οποιοδήποτε θέμα θηλασμού μπορεί να έχετε.

Θα σας δοθεί PDF με όλα αυτα που θα συζητήσουμε, για να σας είναι εύκαιρο όποτε θελήσετε να κάνετε μια επανάληψη. Υπάρχουν επίσης διαθεσιμα PDF για τη σωστή χρήση θηλάστρου, και, τον απογαλακτισμό.

Φυσικά, όλα τα μηνύματα και τηλέφωνα απαντιώνται σχετικά σύντομα.

Φυσικά, αν προετοιμαστείτε με 1 ή παραπάνω γυναίκες ταυτόχρονα, υπάρχει και μείωση στη τιμή. Αυτο ισχύει και για τις κατ’οίκον επισκέψεις και διαδικτυακές συνεδρίες.

Θα μάθετε πως να αλλαζετε τη πάνα του μωρού, πως να το κάνετε μπάνιο, πως να φροντίζετε τον ομφαλό του, τη σωστή στάση ύπνου νεογνού, και, ό,τιδήποτε άλλο για το οποίο μπορεί να έχετε απορία.

Φυσικά, προτείνεται πάντα να παρακολουθει και ο σύντροφος όλα τα μαθήματα προετοιμασίας.

Μεσω τηλεφώνου 6974390668, μέσω email info@babybump.gr, μέσω whatsapp, μέσω viber, μέσω facebook messenger (Baby Bump Corfu), και, μέσω Instagram (baby_bump_cfu)