Ένα τόσο απλό εργαλείο που κατέχουμε όλοι. Η αναπνοή μας. Εισπνέουμε, αφήνοντας το οξυγόνο να μπει στο σώμα μας, ξεκινώντας από τη μύτη, πηγαίνοντας στο λαιμό, κατεβαίνοντας στο στήθος, γεμίζοντας τα πνευμόνια, και, τελειώνουμε, εκπνέοντας, διώχνοντας το διοξείδιο του άνθρακα που έχει πια δημιουργηθεί, ετοιμάζοντας τον οργανισμό για την επόμενη εισπνοή. Αν δεν καθήσει κάποιος να αναλύσει την αναπνοή, δεν θα μπορεί να καταλάβει ότι υπάρχει κάτι να αναλυθεί, και, είναι απόλυτα λογικό. Αν το σκεφτούμε, όμως, κατέχουμε το πιο ισχυρό εργαλείο, και, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με απίστευτους τρόπους.

Όλοι έχουμε ακούσει σε ταινίες, όταν η γυναίκα γεννάει να της λένε όλοι να «αναπνεύσει», και, πράγματι, αυτό παίζει να είναι από τα μόνα πράγματα που πετυχαίνουν οι ταινίες, όσον αφορά τον τοκετό! Διότι, με το να συγκεντρώνεται η επίτοκος στην αναπνοή ενώ κάνει συσπάσεις (πόνους δηλαδή), μπορεί να «εκπαιδεύσει» τον εαυτό της να «αγνοήσει» τον πόνο, με το να ρίχνει όλη της την προσοχή στην αναπνοή. Γεννάει, φέρνει η ίδια καινούρια ζωή στον κόσμο, κι έτσι, δεν θα αφήσει κανέναν πόνο να κάνει κουμάντο, αφού το κάνει εκείνη!

Η αναπνοή μπορεί να μας κάνει να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα για λίγο, ή, για όση ώρα θέλουμε. Δεν είναι τυχαίο που όσοι κάνουν γιόγκα και διαλογισμό, είναι απόλυτα ήρεμοι, και, όχι μόνο την ώρα που τα εξασκούν. Γενικά στη ζωή τους είναι ήρεμοι, γιατί ξέρουν ακριβώς πως να ηρεμήσουν τον εαυτό τους, και, βασικό τους εργαλείο, είναι η αναπνοή. Μια απλή εισπνοή απο το στόμα, και, μια εκπνοή από τη μύτη.

Ένα από τα βασικά μαθήματα της προετοιμασίας του τοκετού, είναι η αναπνοή, και, αν αυτή εξασκείται συχνά, τότε θα μπορεί να γίνει και μέρος της ζωής μας.

Κάθε φορά που θα νιώθετε έντονο άγχος για κάτι, είστε στεναχωρημένοι, σας πιέζει κάποιος στη δουλειά, πονάτε από την περίοδο, έχετε πονοκέφαλο, ο,τιδήποτε, προσπαθήστε να συγκεντρωθείτε στην αναπνοή. Σκεφτείτε ότι εισπνέετε θετική ενέργεια, χαρά, φως, και, εκπνεύστε, αφήνοντας την αρνητικότητα, τις τοξικές σκέψεις, τον πόνο, διώχνοντας τα άσχημα συναισθήματα από τον οργανισμό σας. Και ξανά, και ξανά!

Hypnobirthing_ti_einai

Δοκιμάστε το λοιπόν, να «ξεφύγετε» με την αναπνοή. Δεν θα χάσετε!